menu menu
recepten

Recepten

Mini Pavlova

De basis voor Mini Pavlova kan eenvoudig een paar dagen van tevoren gemaakt worden. In een luchtdichte trommel blijft de merengue best lang goed.

Ingrediënten

voor 4 tot 5 porties:

  • 3 eiwitten
  • 175 gr tafelsuiker
  • 1 tl witte wijn of vruchten azijn
  • 1 tl maizena
  • 1 of 2 spuitzakken
  • evt. kleurstof
  • bakpapier


Bereiding

Verwarm de over voor op 150 graden.

De merengue maak je als volgt:
Sla de eiwitten stijf terwijl je de helft van de suiker langzaam toevoegt. Wanneer je ziet dat de merengue stijf en wit begint te worden, voeg je de rest van de suiker er langzaam bij + de maizena en witte wijn of vruchten azijn. Je klopt net zolang door totdat je tussen 2 vingers geen korreltjes suiker meer voelt.

Vul de spuitzak met de merengue.
Op het bakpapier teken je cirkels zo groot als je de nestjes wilt hebben. Spuit de cirkels met een ronde spuitmond van 1 cm doorsnee vol. De versierde rand kun je opspuiten door wat kleurstof aan de merengue toe te voegen en een ander spuitmondje te gebruiken. Doe vooral wat je zelf mooi en makkelijk vind.

Zet de merengue in de oven en draai de temperatuur terug naar 100 graden. Laat de merengue 1 tot 2 uur drogen in de oven. Let op dat de oven niet te heet is want dan worden ze bruinig.

Wanneer je de merengue wilt serveren vul je ze met wat je lekker vind. Let wel op! Een natte vulling doet de meringue zacht maken. Eventueel kun je ze met gesmolten witte chocolade afsmeren, dan voorkom je dat ze zacht worden.

Buon Appetito!